Igraj, gibaj, uživaj

Izberite nekaj po vašem okusu: kolesarjenje, jahanje, golf, smučanje, vodne aktivnosti, družinska doživetja, igralništvo, vinske ceste, pohodništvo.

Vodne aktivnosti

Pustite se zapeljati in skočite v vodo! Voda. Brez vonja, okusa in barve, pa vendar tako drugačna in raznolika. V Obsotelju in na Kozjanskem jo s pridom izkoriščamo za pitje, kopanje, zdravljenje in razvajanje. Tukajšnja tla so namreč bogata tako z mineralno kot termalno vodo, zato razcvet Zdravilišča Rogaška Slatina in Term Olimia nikakor ni naključje brez naravnih danosti. Prepustite se vodnim drčam, sproščanju v vodi, zdravljenju z vodo … Vodni wellness v celovitem pomenu besede!

Družinska doživetja

Družine boste v Obsotelju in na Kozjanskem resnično uživale in doživljale. Sredi zelenih travnikov in gozdov lahko v Deželi pravljic in domišljije srečate pravljične junake. Vstopite v kraljestvo safari živali ali se spustite po divjem vodnem toboganu v Aqualuni. V hladnejših dneh se zabavajte v notranjih bazenih, kjer je prav tako poskrbljeno za enkratno vodno zabavo za vso družino. Tukaj lahko naredite prve korake na smučeh na smučišču Janina. Opazujte in nahranite jelene na Jelenovem grebenu. V Kozjanskem parku lahko občudujete avtohtone živalske in rastlinske vrste. Umaknite se mestnemu vrvežu in uživajte z družino v preprostih kmečkih opravilih na kmetijah na območju. Prepustite se in (o)hranite otroka v sebi!

Kolesarjenje

Ne na kolo le za zdravo telo, tudi za doživetje narave in kulture Obsotelja in Kozjanskega. Kolesarite lahko po gozdnih stezah ali urejenih kolesarskih poteh, sami ali z družino, profesionalno ali rekreativno.  Kolesarske ture vodijo po raznoliki pokrajini, mimo naravnih in kulturnih znamenitosti ter postojank za okušanje lokalne gastronomije.

Kolesarska karta / Biciklistička karta

SLO / HR

Cycling map / Велосипедная карта

EN / RU

Cycling map

GER / ITA

Šmarsko-virštanjska vinska turistična cesta – VTC 10

Ko si zamislimo sliko urejene slovenske krajine, ima večina med nami pred očmi sliko vinograda na hribčku (in zidanico). Vinske kleti, v Obsotelju in na Kozjanskem poimenovane gorce, se ena ob drugi stiskajo na grebenih prisojnih vinskih pobočij. Arhitektura je stara in nova, tradicionalna in moderna, a se zdi, da si oba sloga podajata roke in ustvarjata prepoznavno krajino Šmarsko-virštanjske vinske turistične ceste (VTC 10). Številne prireditve, predvsem v jesenskem času, pa ob enološki izkušnji nudijo tudi vpogled v stare običaje, saj posebej martinovo velja za enega najpomembnejših ljudskih praznikov na območju.

Ponudniki ob Šmarsko-virštanjski vinski turistični poti / Tourist offer along the Šmarje-Virštanj tourist wine route

SLO / EN

Pohodništvo

Na območju je nepregledno število možnosti pohodništva povprek Obsotelja in Kozjanskega. Primerne poti so ustrezno označene, da se ne izgubite pa si v bližnjem turistično-informativnem centru pridobite zemljevid poti ali si izposodite GPS napravo. Po območju teče tudi del Evropske pešpoti (E7) in kraki romarskih poti, ki zadnja leta postajajo vedno bolj dobrodošle.
Kozjanski park ponuja raznolike in urejene pešpoti znotraj zavarovanega območja narave, prav tako Krajinski park Boč-Donačka gora.

Smučanje

Slovenija je dežela manjših smučišč, ki so prijazna družinam in primerna za začetnike, otroke in izkušene smučarje, pri nas pa najdete najnižje ležeče smučišče v Sloveniji, smučišče Janina. Smučarski klub Rogaška organizira šolo alpskega smučanja za vse generacije, ki jo izvajajo na naravni in/ali umetno zasneženi podlagi.  Na razpolago je 50 kvalitetnih učiteljev smučanja kategorij I. in II. stopnje ter eden demostrator.

Jahanje

V konjskem sedlu skozi neokrnjeno naravo, vznemirljive jahalne ture za začetnike in izkušene, tekmovanja, terensko jahanje … Prav za vsakega ljubitelja konjev in jahanja nekaj!

Konjeniški klub Strmol v Rogatcu ima urejenih sedem konjeniških poti različnih zahtevnosti in dolžin, ki nudijo odlično terensko ježo z razglednimi točkami, ježo po neokrnjenih bukovih gozdovih Donačke gore, kjer še vedno lahko srečate gamse, po dolini reke Sotle, med polji, po vaških idiličnih poteh, mimo turističnih znamenitosti.

Golf

Golf igrišče v Olimju je umeščeno v značilno pokrajino tega dela Slovenije, med vinograde in griče. Golf igrišče z devetimi luknjami in vadbiščem je od Term Olimia oddaljeno le tri kilometre. Pester igralni teren z devetimi igralnimi polji bo prijeten izziv, saj je pri vsaki luknji potreben drugačen pristop.

Igralništvo

Prepustite se sreči na igralnih avtomatih in igralnih mizah. Casino Fontana v osrčju najlepšega rogaškega zdraviliškega parka ponuja doživetje sreče in igrivosti. V igralnici, urejeni v mediteranskem slogu, lahko uživate v bogatem izboru iger na stotih igralnih avtomatih, elektronski ruleti z osmimi igralnimi mesti in osmih igralnih mizah.